Ultimele subiecte
» Semne triste
Joi Mai 10, 2012 11:14 pm Scris de Quasimodo

» Priorităţi...
Sam Mai 05, 2012 2:02 am Scris de Quasimodo

» O nouă victorie a lui Horia
Dum Apr 29, 2012 1:04 pm Scris de Quasimodo

» Moţiunea de (auto)cenzură
Dum Apr 29, 2012 12:28 pm Scris de Quasimodo

» Detoxifiere prin ricoşeu
Joi Apr 26, 2012 9:48 am Scris de Quasimodo

» Şobolanii
Mier Apr 25, 2012 7:46 am Scris de Quasimodo

» Motivaţii
Mier Apr 25, 2012 7:10 am Scris de Quasimodo

» Dilema Veche, doar cu bani...
Vin Mar 02, 2012 1:01 am Scris de Quasimodo

» "Datul cu părerea"
Mar Feb 14, 2012 10:00 pm Scris de Quasimodo

» Polemica
Lun Feb 13, 2012 7:18 pm Scris de Quasimodo

Sertarele cu probleme

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

15122011

Sertarele cu probleme

Dintotdeauna am reuşit să îmi aşez pe categorii problemele existenţiale, aşa încât să nu fiu distras de la realizarea unor ţinte de nerealizările pe care le aveam în alte direcţii. Practic, atunci când mă apuc să fac ceva, mă aşez cu toată fiinţa pe făgaşul rezolvării cât mai optime a problemei pe care o am de rezolvat. Toate celelalte activităţi încetează să îmi mai ridice semne de întrebare în momentul în care mă concentrez pe un subiect, pe o temă, pe o activitate.

Ca şi când mintea mi-ar fi un uriaş fişier în ale cărui nenumărate sertare stau închise, aşteptând să le vină rândul, toate amintirile, gândurile, speranţele...

Desigur, ca fiecare dintre noi, am şi eu nenumărate probleme care se cer rezolvate sau care, imposibil de rezolvat, mă demobilizează la simpla trecere a lor în revistă. Sunt lucruri care nu ţin de mine şi pe care nu le pot influenţa în niciun fel sau, mai rău şi mai întristător, sunt lucruri pe care le-aş putea influenţa cu preţul abdicării de la ţinuta mea, de la morala mea, de la principiile mele...

Odată cu venirea vremii friguroase problemele încep să îmi pară din ce în ce mai nesuferite şi, în lungile perioade de angoasă, mă trezesc deschizând mult prea des sertarele cu nefericirile mele, fapt care mă adânceşte şi mai abitir în melancolie.

Iei mi-am cumpărat alte două creioane şi o ascuţitoare. Ca un şcolar. Merg destul de des la librărie şi mă simt destul de jenat de faptul că petrec acolo multă vreme, răsfoind cărţi, fără să cumpăr nimic. Vânzătoarele (trei) mă urmăresc circumspecte şi se comportă cu nonşalanţă ca să-mi arate că nu se tem de mine, dacă-oi fi vreun hoţ de cărţi. Creioanele îmi sunt de trebuinţă fiindcă îmi place să scriu lungi texte de mână pe foi veline A4. Scriu cu plăcere şi, deşi nu am talent, desenez cu plăcere. Fac crochiuri. Schiţe cu modelele pe care aş vrea să le sculptez şi pe care, cu părere de rău, ştiu că nu voi apuca niciodată să le transpun în artifacte.

Mă gândeam să filmez în câteva minute modul în care reuşesc să umplu cu cuvinte şi cu desene o pagină. Să fac treaba asta timp de un an, ori de câte ori "mă apucă" nevoia de olografie sau/şi de desen şi să încherb un serial căruia să-i spun... nu ştiu cum... Apoi să mă aşez cuminte sub plapumă, într-o următoare iarnă criminală şi să mă mir de cât de bine ştiu să le mai aşez pe foaie. Gândurile, imaginile, vocabulele... Pentru că mie mi se mai întâmplă să ajung să mă minunez de cât de bine sau de rău am aşezat lucrurile, fiinţele, oamenii, în scrierile şi în desenele mele.

Este iarnă uscată şi se apropie anul 2012. Stau prea mult printre sertarele mele cu probleme şi lumea se pregăteşte de un sfârşit care se anunţă cam nevolnic. Tot mai bine de lume decât de mine. Luciditatea nu-i un avantaj atunci când îţi treci în revistă problemele!

Quasimodo

Data de inscriere: 23/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

- Subiecte similare
Impartaseste acest articol pe: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Sertarele cu probleme :: Comentarii

Mesaj la data de Vin Dec 16, 2011 10:39 am  elena

Mai am şi eu o săptămână, Quasi, până intru în hibernare. Şi apoi, somn uşor. Până la primăvară. Dar acum sunt mai în priză ca niciodată. Mâine avem serbarea asociaţiei şi aşteptăm 100 de copii... organizare, planificare, administrare... ştii cum e. Apoi bag şi eu totul în sertare şi aştept să vină anul următor, s-o iau de la capăt. Aşa că, sărbători fericite şi un an nou mult mai bun ca precedentele... pentru că (se zice Laughing Laughing Laughing ) este ultimul noastru an. Hai să fim mai productivi ca niciodată ca să lăsăm (cui?) în urmă ce am avut mai bun! Smile Very Happy Laughing Laughing

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum