Ultimele subiecte
» Semne triste
Joi Mai 10, 2012 11:14 pm Scris de Quasimodo

» Priorităţi...
Sam Mai 05, 2012 2:02 am Scris de Quasimodo

» O nouă victorie a lui Horia
Dum Apr 29, 2012 1:04 pm Scris de Quasimodo

» Moţiunea de (auto)cenzură
Dum Apr 29, 2012 12:28 pm Scris de Quasimodo

» Detoxifiere prin ricoşeu
Joi Apr 26, 2012 9:48 am Scris de Quasimodo

» Şobolanii
Mier Apr 25, 2012 7:46 am Scris de Quasimodo

» Motivaţii
Mier Apr 25, 2012 7:10 am Scris de Quasimodo

» Dilema Veche, doar cu bani...
Vin Mar 02, 2012 1:01 am Scris de Quasimodo

» "Datul cu părerea"
Mar Feb 14, 2012 10:00 pm Scris de Quasimodo

» Polemica
Lun Feb 13, 2012 7:18 pm Scris de Quasimodo

La mulţi ani

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

31122011

La mulţi ani

Uite că a trecut şi 2011! Mai sărăcăcios şi cocârjat de neajunsuri, nesuferit din aste motive şi cinic uneori! Acum, la bilanţ, oricât îmi place mie să cârcotesc, 2011 a fost un an rezonabil, chiar dacă locul pentru mai bine şi mai mult este încă foarte, foarte spaţios.

Eu trăiesc foarte intens în azi, în acum, în prezent şi sunt convins că - pentru cei ca mine - viaţa are alte dimensiuni, alte coordonate. Pentru că aştept puţin de la ceilalţi, dezamăgirile mele sunt infime, pe de-o parte şi, pe de altă parte, micile mele izbânzi cotidiene îmi sunt motive suficiente de împlinită bucurie.

Desigur, ca fiecare dintre noi, am şi eu planurile mele de viitor, gândurile mele de evoluţie, însă, spre deosebire de cei mai mulţi, eu sunt atent la concordanţa dintre aceste ţeluri dragi mie şi instrumentele cu care am fost dăruit întru atingerea acestor scopuri. Cred că cei mai mulţi dintre oameni nu-şi dau seama de discrepanţele dintre planurile lor şi posibilităţile lor de a le realiza şi de-aici deziluziile.

Totuşi, eu trăiesc cu aceeaşi acută intensitate şi realizarea unui artifact, şi întâlnirea cu o persoană dragă, şi un joc de şah interesant, precum la fel mă consum cu aceeaşi flamă atunci când nu reuşesc să găsesc cuvintele vreunui vers sau să conving vreun interlocutor de adevărul afirmaţiilor mele.

Majoritatea lumii fuge de emoţii. Eu, dimpotrivă, cred că trăiesc cu adevărat doar atunci când sunt sub imperiul emoţiilor pozitive şi, dacă viaţa nu-mi oferă astfel de intense trăiri, nu preget să-mi arog dreptul de a mi le oferi singur, exploatând la maximum fiecare experienţă interesantă pe care o am.

Sper ca nici anul 2012 să nu mă schimbe! Să rămân la fel de văzduhist şi de aplicat precum am fost în ultimii ani ai vieţii mele şi sper să reuşesc să-i conving şi pe cei care îmi sunt apropiaţi că modul meu de a-mi petrece existenţa este unul mai performant, mai interesant, mai intens, optim în condiţiile date. Căci, dacă mă demobilizează ceva în mod evident, atunci, fără îndoială, acest lucru este modul în care cei mai mulţi dintre semenii mei îşi acceptă eşecurile proprii, numai lor imputabile, reuşind cumva să paseze răspunderea acestor ratări celorlalţi, naturii, destinului... Şi mai rău mă întristează cei care, mimetici şi ridicoli, se încârâncenează să vorbească despre fericire, deşi lacrimile le brăzdează feţele schimonosite de necazuri...

Îmi doresc mai mulţi amici, aici, în lumea virtuală, care să mi se asemene şi alături de care să îmi placă să stau, să scriu, să visez, să aştept, să cred, să tac... La acest capitol sunt, cu certitudine, restanţier. Modul meu de a fi prezent în această lume, inflexibilitatea mea de a funcţiona aici altfel decât în limitele unor principii extrem de simple, dar, se pare, greu de însuşit şi de acceptat de către ceilalţi (deşi sunt elementare), inconsecvenţele mele şi imposibilitatea mea de a fi colocvial, un milion de alte "defecte", mă fac să mă îndepărtez de oameni care, iniţial, îmi păreau asemănători mie şi îmi erau dragi. Este greu să îţi faci prieteni, dar şi mai greu este să îi... păstrezi!

Se apropie 2012. Să îl aşteptăm cu încredere şi să fim siguri că va fi un an mai bun pentru fiecare dintre noi! Sus paharele şi La mulţi ani!

Ultima editare efectuata de catre Quasimodo in Dum Ian 01, 2012 1:49 am, editata de 1 ori

Quasimodo

Data de inscriere: 23/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Impartaseste acest articol pe: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

La mulţi ani :: Comentarii

Mesaj la data de Sam Dec 31, 2011 9:45 pm  elena

La mulţi ani, Quasi, de ziua dumitale şi la mulţi ani şi pentru Anul Nou, să ne vedem la anul mai veseli şi mai buni!

Sus In jos

Mesaj la data de Dum Ian 01, 2012 12:33 am  Quasimodo

La mulţi ani, Elena! Sigur vom fi mai buni anul acesta. Mai veseli, nu ştiu, dar, eu unul, sigur voi fi mai bun. Elena, nu este ziua mea în această perioadă a anului. Ţi-am mai zis că mi-am trecut şi eu o dată a zilei de naştere - pe Netlog - la întâmplare. Nu te lua după ea! Eu am de foarte multă vreme doar patruzeci de ani şi lucrul ăsta aşa o să rămână până la sfârşit. O să mor tânăr... Laughing
Îţi mulţumesc pentru urări şi pentru că eşti mereu alături de mine! Oameni ca dumneata mă fac să iubesc internetul!

Gata, mă întorc la prietenii din real că au început să mustăcească şi se simt abandonaţi! An nou într-atât de bun încât să-i eclipseze pe toţi ceilalţi de dinainte îţi doresc! Dumitale şi întregii dumitale familii. Smile Smile Smile

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum